Egersund Seilforening arrangerer turer og seilaser/regatta. Her vil du finne siste nytt innen tur og seilas. Siste informasjon alltid øverst.

Navico Seilasen - klubbmesterskap 2017

Årets Navico seilas (klubbmesterskap) finner sted  lørdag 23. September ca kl.1200 og seneste målgang er kl. 1630. Det er viktig at skipperne på de enkelte båtene møter ved Seilsportsenteret kl: 1100.

Årets seilas vil som de siste årene være bane 7a eller 7b som dere finner på her. Seilasen skal imidlertid startes mot vinden slik at dersom det blir nordlig vind denne dagen vil starten først gå opp mot korrigeringsbøyen ved Langholmen før kurset skal settes ut søra sundet.

Dersom forholdene ikke gjør at en slik seilas kan gjennomføres vil alternativ rute bli vurdert og informert på skippermøte.

Seilasen vil forsøkes å startes etter gundermetoden, endelig avgjørelse informeres på skippermøte.

I år har Navico sponset seilasen med en flott B & G Vulcan 9 karplotter som trekkes ut blant alle som båter som deltar, denne plotteren har en ca verdi  på kr 11 000.

Vi håper at flest mulig blir med på denne seilasen uansett erfaringsbakgrunn og det er ingen påmelding til seilasen.

Det planlegges også en liten seiler "fest" etter seilasen så fint om de som ønsker å bli med på denne sender en påmelding med antall til
William Skaara på tlf:47847816 innen Torsdag den 20.09.2017. Det er selvsagt mulig å bli med på kvelden selv om en ikke skal seile.

Oppstart onsdag seilasene

Det blir oppstart for Onsdag serieseilasene for kjølbåter den 030517 med start klokken 1730 og fremmøte kl:1700 på Nysundhalsen der orientering om løype vil bli gitt. For båter som ikke har tilhold på Nysundhalsen vil informasjon bli gitt på kanala 10 på VHFèn.

Vår seilasene vil gå frem tom 29 Juni, totalt 9 seilaser.

Spørsmål rettes til Rune Strand på tlf:92298136

Aktivitetsoversikt 2017 sesongen

Sett av følgende datoer, mer informasjon om den enkelte arrangement kommer fortløpende på nettsiden og på facebook siden(e)

Onsdagseilasene starter opp den 03.05.17
Gratistilbud Jolleseiling starter opp den 11.05.17
Gutteturen blir 09-11.06.17
Havneseilas den 24.06.17
Langseilas den 26.08.17
Sponsorseilas den 05.09.17
Navico Seilasen (Klubbmesterskapet kjølbåter) den 16.09.17
Klubbmesterskap Jolleseiling, ikke fastsatt enda.

Langseilas

Det blir langseilas førstkommende Lørdag 17.09.2016.
Vi møtes på Nysundhalsen Seilsportsenter til skippermøte kl. 11:00.

Start blir fra Tyskerbrygga kl. 12:00
Det skal seiles inn Hidrasundet og rundt Hidra til mellomtid ved innseilingen til Rasvåg. Det blir overnatting i Rasvåg. Andre etappe har start fra Rasvåg Søndag Kl. 11:00 med målgang ved tyskerbrygga. Samlet tid over hele seilasen gir plasseringen.

Det er ingen bindende på melding, men gi beskjed om du blir med til Stig Rune på telefon 41306252

Klubbmesterskap - ProNav

Seilasen starter lørdag 10. September ca kl.1200 og seneste målgang er kl. 1630. Det er viktig at skipperne på de enkelte båtene møter ved Seilsportsenteret kl: 1100.

Husk havneregatta

Det er på tide å minne om at det er havneregatta førstkommende lørdag 25. Juni.
Siden det er Egersundsugå og fiskeriets dag på lørdag, så møtes vi i indre havn kl. 11:30. Seilene blir heist i indre havn kl. 11:45, før vi beveger oss ut mot start området.

Vi håper på godt oppmøte med mange båter til start. Værmeldingen er heller ikke så værst. Happy sailing!

Sesongoppkjøring havseilere

Årets første felles seiltur, den årlige sesongoppkjøringen til Flekkefjord finner sted førstkommende helg. Ingen påmelding men flott om vi kan prøve å seile samtidig så send gjerne en melding til Roy om du blir med.

Det er ledig plass til mannskap også i tilfelle det er noen uten båt som vil bli med.